Hoe zit het met een Working Holiday in Nieuw-Zeeland in 2020?

Werken op een boerderij, de ruige natuur ontdekken of een keer écht aan de andere kant van de wereld zijn? Er zijn talloze redenen om een Working Holiday in Nieuw-Zeeland te doen. Op dit moment zit het land echter nog op grotendeels op slot. Hieronder een overzicht van de huidige situatie en regels.

  • De grenzen van Nieuw-Zeeland zijn op dit moment gesloten voor internationale reizigers. Alleen Nieuw-Zeelanders en mensen die in Nieuw-Zeeland wonen of daar directe familie hebben mogen het land in. Ook zijn er een aantal uitzonderingen voor mensen die in bepaalde kritieke beroepen komen werken, bijvoorbeeld de gezonheidszorg. Voor de meeste geldt dat toestemming van de immigratiedienst vereist is om toegelaten te worden tot Nieuw-Zeeland.
  • Het is nog steeds mogelijk om een visumaanvraag te doen. Er worden echter pas weer visa's goedgekeurd wanneer de grenzen weer open gaan. Dit geldt ook voor visa's die al eerder aangevraagd zijn. 
  • Voor Working Holidayers die sinds begin dit jaar in Nieuw-Zeeland zijn, zijn in veel gevallen visa's automatisch verlengd tot in ieder geval september. Voor visa's die niet automatisch zijn verlengd dient een nieuwe aanvraag te worden ingediend, of dien je het land te verlaten.
  • Uit nieuwsberichten komt naar voren dat het er niet naar uitziet dat de grenzen snel weer opengaan, maar hier is nog geen officiële update over.

Meer lezen:

Update 3 juli 2020

Content categories
Comments, Compliments & Kudos

Update juni 2021

Net als Australië houdt Nieuw-Zeeland de grenzen nog gesloten voor internationale reizigers. De overheid heeft ook nog geen datum of plan bekend gemaakt voor wanneer de grenzen eventueel weer geopend worden. Wel is Nieuw-Zeeland samen met Australië en de Cook Islands onlangs een experiment gestart met een 'travel bubble' waardoor mensen makkelijker binnen deze landen kunnen reizen. Voor Nederlanders is het voorlopig nog even afwachten.

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Image
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount] 1 1