millennium-challenge #dag 8

Millenniumdoel 8 (in 2015 is er meer eerlijke handel, schuldenverlichting en hulp) gaat over de manier waarop de rijke landen de ontwikkelingslanden kunnen helpen met het behalen van de millenniumdoelen.

Een belangrijk onderdeel hiervan is eerlijke handel. Als de boeren en producenten uit ontwikkelingslanden een eerlijke prijs krijgen voor hun producten helpt dit ze eigenlijk meer dan alleen maar geld dat ze krijgen als hulp. Zo kunnen ze namelijk concurreren met de rijke landen en wordt hun afzetmarkt groter doordat de handelsbarrières verdwijnen. Zo kan de boer zelf het geld verdienen dat hij nodig heeft en blijft hij zelfstandig. Nu kan hij dan aan zijn eigen ontwikkeling werken en zijn bedrijf met zijn zelf verdiende geld uitbreiden en onderhouden.

Om dit te ondersteunen heb ik gekozen om vandaag zoveel mogelijk fairtrade producten te kopen. Deze producten kun je herkennen aan het fairtrade logo op de verpakking. Dit houdt in dat de boeren en eerlijke prijs krijgen voor hun producten.

Follow the author: Jeroen Reemer
Promotions
verzekering studeren in het buitenland

Ga jij binnenkort studeren in het buitenland?
Regel je zorg- en reisverzekering via JoHo!

More contributions of WorldSupporter author: Jeroen Reemer
This content is used in bundle:
Content categories
Comments, Compliments & Kudos

Add new contribution

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Access level of this page
  • Public
  • WorldSupporters only
  • JoHo members
  • Private
Statistics
[totalcount]